wanieshop.blogspot.com

PRODUK KESIHATAN





21gm x 15 SACHETS

Selain dari kebaikan susu kambing, berikut merupakan kebaikan kurma dan madu:

KELEBIHAN KURMA DAN MADU

Vitamin A dan niasin yang terkandung didalam madu membantu membentuk dan memelihara kulit. Madu juga kaya dengan riboflavin dan thiamin yang membantu melepaskan tenaga daripada makanan dan karbohidrat. Ia juga baik untuk sel-sel saraf dan fungsi jantung. Manakala kurma pula mengandungi mineral seperti zat besi, magnesium, kalsium dan kalium yang sangat diperlukan oleh tubuh.

Untuk Kekuatan Tubuh:

- Memulih, menyegar dan menambah tenaga tubuh badan
- Memulihkan sel-sel urat besar
- Menjaga dan mengimbangi kekuatan badan
- Merangsang tenaga batin

Membersih dan Menambah Darah:

- Memulihkan kembali bekuan darah dan membetulkan pengaliran darah
- Membersihkan lapisan darah dan darah menjadi bersih
- Mengimbangi kandungan lemak dan membuat jantung aktif
- Menghilangkan rasa kebas-kebas dan mengurangkan tekanan darah









Adakah Anda Sedang HamilAtau Ibu Menyusu? Mungkin Juga Anda Mempunyai Anak Kecil Di Rumah.
Tahukah Anda Keperluan Kalsium Adalah Paling TinggiSemasa Peringkat PertumbuhanKanak-kanak, SemasaMengandung dan SemasaPenyusuan Bayi?

Kebaikan dan Manfaat Susu Kambing

Fakta 1: Susu Kambing Bersifat Alkali

Ianya mempunyai kandungan pH beralkali. Maka ianya tidak menjana acid dalam darah atau usus. Ianya bertindak meneutralkan acid dalam badan. Kandungan acid berlebihan dalam badan menyebabkan kepada penyakit sakit kepalasakit badan dan otot,penurunan berat badankandungan gula dalam badan yang tidak seimbangkeletihan dan tekanan darah tinggi.


Fakta 2: Susu Kambing Mudah Hadam

Susu kambing mempunyai molekul protin dan lemak yang sangat halus, lembut, serta mudah hadam berbanding susu lembu. Ianya sangat baik untuk diet bayi dan juga orang dewasa yang mempunyaimasalah penghadaman. Disebabkan zarahnya yang halus serta sifatnya yang menyah acid, maka sangat sesuai digunakan bagi rawatan ulcer dan gastrik.



Klik: Apa itu Alahan Laktosa.?



Fakta 3: Alahan Laktosa

Sifat susu kambing yang mudah hadam membolehkan laktosa melalui usus dengan mudah Susu kambing mempunyai kandung laktosa 7% lebih rendah berbanding susu lembu. Ianya sangat baik untuk kanak-kanak yang cirit birit dan alahan kepada susu lembu dan susu tepung.


Fakta 4: Susu Kambing Mengandungi Asid Lemak Yang Baik

Susu kambing mengandungi asid lemak baik (asid kaprik dan kaprilik) yang mencegah kesan jangkitan kulat. Asid ini juga membantu sistem pertahanan badan dan meningkatkan tenaga manusia


Fakta 5: Susu Kambing Tidak Membentuk Lendir

Susu kambing tidak membentuk lendir sebagaimana susu lembu dantiada menimbulkan alahan kepada manusia.


Fakta 6: Susu Kambing Kaya Dengan Mineral Selenium

Kandungan Mineral Selenium yang kaya dalam susu kambingbertindak sebagai bahan bagi membantu sistem ketahanan sel badan manusia dan bahan anti oksida. Selain itu ianya melawan virus secara semulajadi dan mencegahnya dari membiak. 


Fakta 7: Susu Kambing Kaya Dengan Bahan Bioorganic Sodium

Susu kambing didapati mengandungi Kandungan Bioorganic Sodium yang tinggi. Bioorganic Sodium dikenali dalam rawatan naturopathic sebagai elemen anti penuaan. Bioorganic Sodium didapatimengurangkan masalah Rheumatoid Arthritis (inflamasi sendi)


Fakta 8 dan seterusnya: Susu Kambing, Keajaiban Untuk Kebaikan Kesihatan

Susu kambing secara semulajadi mencegah pembiakan organism yang merbahaya dalam badan manusia sekaligus menjadikan kita sihat.

Kandungan potassium dan kalsium yang tinggi dalam susu kambing serta kandungan sodium yang rendah dlm susu kambing sangat penting bagi membentuk tekanan darah yang normal dan mengawal fungsi hati yang normal

Susu kambing mengandungi bahan riboflavin untuk tenaga dan juga boleh merawat simpton penyakit lelaheczemacolicinsomnia dandemam kuning.

Kandungan silicon dan fluorine yang tinggi dalam susu kambing dapatmencegah penyakit diabetes (kencing manis). Susu kambing juga mengandungi faktor anti barah.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan